Συχνές ερωτήσεις.

Καράτε και Πρωταθλητισμός

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδάκι να εγγραφεί στον σύλλογο σας; 3½ - 4 ετών είναι μία πολύ καλή ηλικία. Η ένταξη του στην ομάδα θα το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί, προετοιμάζοντάς το καλύτερα για τα σχολικά του χρόνια.

Το παιδί μου είναι ατίθασο. Η πολεμική τέχνη θα το βοηθήσει; Υπάρχει πιθανότητα να γίνει βίαιο; Το παιδί σας δεν θα γίνει βίαιο, το αντίθετο μάλιστα. Μέσω της πολεμικής τέχνης θα αποκτήσει πειθαρχία και θα μάθει να ελέγχει τις αντιδράσεις του. Η όποια ενέργεια είναι συσσωρευμένη μέσα του λόγω φόρτου μαθημάτων ή έλλειψης ψυχαγωγικού χρόνου, θα εκτονωθεί μέσα από την προπόνηση με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Είμαι ενήλικος και δεν έχω γυμναστεί ποτέ. Λέτε να τα καταφέρω; Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός;  Και το Καράτε και το Ζίου Ζίτσου δεν απαιτούν ιδιαίτερες σωματικές δυνατότητες. Είναι τεχνικά αθλήματα που απαιτούν μόνο τακτική προπόνηση. Ένα γυμνασμένο σώμα φυσικά και ανταποκρίνεται καλύτερα, όμως και αυτό θα το καταφέρετε μέσα από την προπόνηση. Θα δειτε το σώμα σας να δυναμώνει, να γίνεται ευλύγιστο και να ανταποκρίνεται καλύτερα όχι μόνο στις ασκήσεις αλλά και στην εργασιακή καθημερινότητα. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, παρά μόνο στην περίπτωση του πρωταθλητισμού.

Θα μπορούσα να κάνω ένα δοκιμαστικό μάθημα πριν την εγγραφή; Φυσικά!! Έχετε το δικαίωμα να κάνετε δύο (2) εντελώς δωρεάν μαθήματα, ώστε να είστε πιο σίγουροι για την επιλογή σας.

Είναι όμως αθλήματα για γυναίκες; Στον σύλλογο μας το γυναικείο φύλο κατέχει πολύ μεγάλο ποσοστό και μάλιστα διακρίνεται και αγωνιστικά !! Οι γυναίκες αγαπάνε τις πολεμικές τέχνες και εξελίσσονται σε πολύ καλές αθλήτριες. Αυτό εν μέρει οφείλεται στην μεθοδικότητα και συνέπεια που έχουν από την φύση τους, αλλά και στον δυναμισμό που κατά βάθος έχουν μέσα τους.

Ποιο το ποσοστό επικινδυνότητας και τραυματισμών; Η πλειονότητα των δασκάλων έχει αφαιρέσει τα επικίνδυνα στοιχεία από την ύλη και έχουν δώσει έμφαση στην σπορ εκπαίδευση. Τα προστατευτικά είναι υποχρεωτικά και οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται πιστά χωρίς να επιτρέπεται η επαφή στα χτυπήματα. Αυτός ο τρόπος εκπαίδευσης εκτός από την ασφάλεια που μας παρέχει, μας βοηθάει να αποκτήσουμε απόλυτο έλεγχο του σώματος και της δύναμης μας και υψηλό επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης.

Τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος από τις πολεμικές τέχνες; Καλή υγεία, γερό και ελαστικό σώμα. Δύναμη πνευματική, αυτοπεποίθηση, και πειθαρχία.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μου σε αγώνες ή εξετάσεις; Όχι, σε καμία περίπτωση !!

Τι δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για την εγγραφή; Μια φωτοτυπία ταυτότητος (πιστοποιητικό γέννησης εάν πρόκειται για ανήλικο), 4 φωτογραφίες και μια βεβαίωση καρδιολόγου σε ειδικό έντυπο που θα σας δώσουμε εμείς.

Διδάσκετε Καράτε και Ζίου Ζίτσου. Ποια πολεμική τέχνη να επιλέξω για μένα ή το παιδί μου; Το καράτε είναι μια πολεμική τέχνη που βασίζεται κυρίως σε λαβές και  χτυπήματα. Το Ζίου Ζίτσου έχει ρίψεις, πάλη, μάχη εδάφους. Το ένα συμπληρώνει ιδανικά το άλλο και γι' αυτό στον σύλλογο μας και τα δύο είναι μέσα στην διδακτική - προπονητική ύλη. Έτσι οι αθλητές μας έχουν μεγαλύτερο εύρος γνώσεων και γίνονται πιο ολοκληρωμένοι σαν "μαχητές". Διαχωρισμός των δύο γίνεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.